Temetkezés Bodajk - Borostyán Mária temetkezési vállalkozó

Hamvasztás

Az elmúlás tudata, a legsúlyosabb teher, melyet egész életünkben hordozunk. Gondolunk rá, vagy beszélünk róla, szeretett embertársunk távozásával, rövidebb, hosszabb ideig még közelebb kerülünk az érzéshez és a tudathoz, hogy egyszer nekünk is el kell mennünk.

Azt, hogy ez életünkben mennyire fontos, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a történelem minden időszakában nagy gondot fordított az ember arra a bizonyos végső szertartásra, búcsúra, amelyhez a négy elem hozzátartozik: tűz, víz, föld, levegő.


A hamvasztást, mint temetkezési módot, egyre többen választják.
A mai modern hamvasztók, megadják a hozzátartozóknak azt a lehetőséget, hogy elkísérjék halottukat az utolsó útra.
A hamvasztás után a hamvakat a vállalkozásunkon keresztül a végső nyughelyére helyeztetheti ? urnafalba, kriptába, sírba ? illetve amennyiben kéri, a hamvasztás után azt bárhol elhelyezheti, azzal a feltétellel, hogy a kegyeleti jogok nem sérülhetnek.


A hamvak végső nyughelyéül a legkülönfélébb helyeket választhatja a hozzátartozó, vízbeszórás, repülőről való szétszórás, hazavitel.


A hamvaktól ilyen módon való búcsúszertartás, más ? más szimbolikát hordoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Related Post

Koporsós temetésKoporsós temetés

A temetőbe szállított halottat az azonosság megállapítása és a halottvizsgálati bizonyítvány üzemeltető részére történő átadása után azonnal el lehet temetni, vagy gondoskodni kell a hűtőben, ravatalozóban történő elhelyezéséről. Abban az

Urnás temetésUrnás temetés

Ma már a hamvasztás elfogadott temetkezési forma, és minden ember szabadon rendelkezhet, hogy melyik temetkezési formát választja. Az urnába helyezett hamvak temetési helye lehet urnafülke (kolumbárium), urnasírhely, vagy urnasírbolt. Az